کاشت دندان را می توان در سه محدودی زمانی در نظر گرفت، محدوده زمانی نخست، قبل از کاشت بوده که باید سیستم دهان و دندان افراد برای کاشت دندان آماده گردد، وجود استخوان فک کافی و داشتن شرایط بدنی مناسب برای کاشت، توسط دندانپزشک مورد توجه قرار گرفته و در صورت نیاز درمان های مورد نیاز در نظر گرفته می شود.
در طی درمان نیز که در چند مرحله درمان صورت می گیرد، باید بیمار تمامی دستورات لازم را رعایت کند. همچنین پس از کاشت نیز مراقبت های لازم برای افزایش طول عمر ایمپلنت لازم است. اما این مراقبت ها شامل چه مواردی هستند، برخی از مهم ترین مراقبت هایی که باید بیمار رعایت نماید، به شرح زیر می باشند:
- نباید به ایمپلنت خصوصا در زمان های ابتدایی بعد از کاشت، فشار بیش از حدی وارد گردد. از آن جایی که ایمپلنت در مراحل نخست هنوز اتصال و جوش محکمی با استخوان فک بیمار ندارد، باید فشار زیادی به آن وارد نگردد. از این رو مصرف مواد غذایی سفت نظیر شکستن آجیل و … با ایمپلنت کاملا ممنوع است. شما هیچ وقت نباید با ایمپلنت کاشته شده یخ بجوید. جلوگیری از آوردن فشار به ایمپلنت در طول شش ماه اول پس از کاشت ایمپلنت از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا هنوز اتصال محکم برقرار نشده است، حتما بعد از کاشت ایمپلنت، متخصص از شما می خواهد از خوردن هر گونه غذای سفت و چسبنده با ایمپلنتها خودداری کنید.
- به صورت منظم مسواک بزنید، ایمپلنت ها نظیر دندان های معمولی نیاز به مسواک زدن هستند، تجمع باکتری ها و پلاک های دندانی در اطراف ایمپلنت می تواند باعث بیماری های التهابی گردد. نکته مهم در مورد مسواک زدن ایمپلنت آن است که با مسواک های نرم این کار انجام گیرد تا از ایجاد فشار بیش از حد به ایمپلنت کاشته شده جلوگیری گردد.
- از نخ دندان برای تمیز کردن دندان ها بهره گیرید، تمیز کردن مواد غذایی در اطراف دندان ها از مزایای بکارگیری نخ دندان است. اگر ذرات غذا بین دندانها و زیر خط لثهتان انباشته شده است، میتوانید نخ دندان را دو بار یا چند بار انجام دهید.
- مصرف غذاهای حاوی کلسیم را در برنامه غذایی خود قرار دهید، اگر متخصص برای شما مکمل کلسیم تجویز نمود، طبق برنامه تجویزی مصرف نمایید.
- از سیگار کشیدن خودداری کنید، سیگار کشیدن یکی از بدترین چیزها برای سلامت دهان و دندان و به طور کلی سلامت شماست.این می تواند به ایمپلنت های دندانی و ریه های شما آسیب برساند، بنابراین بهتر است به طور کلی از سیگار کشیدن خودداری کنید.
- برای معاینه به صورت منظم در دوره های زمانی مشخص به دندانپزشک مراجعه نمایید. برای اطمینان از اینکه به درستی از ایمپلنت های دندانی خود مراقبت می کنید، باید قرار ملاقات های منظم با دندانپزشک داشته باشید.
رعایت نکات فوق به شما کمک می کند تا بتوانید از ایمپلنت های دندانی برای دوره های زمانی بیشتر بهره گرفته و از لبخند زدن با آن ها لذت ببرید. همانطور که به دندان های جدید خود عادت می کنید، روال بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نمایید تا ایمپلنت های شما همیشه تمیز و سالم نگه داشته شوند. اگرچه ایمپلنت ها مستعد پوسیدگی نیستند، اما مسواک زدن منظم به جلوگیری از تجمع باکتری ها بر روی سطوح آنها کمک می کند، این باکتری ها می توانند منجر به بیماری لثه شود یا باعث پوسیدگی دندان های دیگر شما شود.
بعد از کاشت دندان چه زمانی به دندانپزشک مراجعه نماییم؟
ایمپلنت های دندانی پیشرفته ترین نوع جایگزینی برای دندان های از دسته هستند. مهم است که ایمپلنت های جدید خود را به طور منظم بررسی کنید تا مطمئن شوید که به درستی با استخوان فک متصل شده اند و مطمئن شوید که هیچ التهابی در لثه ها وجود ندارد. برای کاشت ایمپلنت دندان، هر زمانی را متخصص ایمپلنت دندان مشخص نمو، باید بیمار برای بررسی به دندانپزشک مراجعه نماید. در ابتدا، ممکن است دندانپزشک شما ترجیح دهد بیشتر از هر شش ماه یکبار به شما نزد او مراجعه کنید تا مطمئن شود همه چیز مرتب است.
بدون دیدگاه